ANTONIUSSCHOOL WINNAAR 1e KiCK AWARD

Donderdagmorgen 3 juli stonden de paparazzi bij de DRU in Ulft in de rij om foto's te maken van vele filmhelden in spé. 20 basisscholen in de Oude IJsselstreek hadden een groot multi-media project achter de rug waarbij de bovenbouw-groepen zelf een documentaire hadden gemaakt over een maatschappelijk onderwerp. De 8 beste deelnemende klassen kwamen met hun meesters en juffen - in gepaste kleding!- vol spanning naar de DRU waar de beste 5 documentaires werden vertoond. Alle documentaires werden met veel applaus begroet waarna Nelleke van Grote Broer kunsteducatie de juryrapporten ging voorlezen.

Derde prijs was voor groep 7 van Op Koers uit Westendorp met een korte film over drugs. Gelukkig zagen de kinderen in de zaal zelf snel dat de getoonde 'drugs' niet echt waren! Groep 7-8 van de Leemvoort veroverde de tweede plaats met een film over hun eigen dorp: Westendorp; een spookdorp of The place to be.

De gouden camera; de KiCK award, de eerste prijs werd gewonnen door: groep 6 van de Antoniusschool uit Ulft met een documentaire over snoep. In het juryrapport werd de verschillende camerastandpunten en originele locaties geroemd. Jan Hesseling van Stichting KiCK had tevens een grote envelop bij zich waarin een voucher zat die de prijswinnende kinderen een schoolreisje toezegde naar Beeld en Geluid in Hilversum. 10 juli mogen opnieuw paparazzi papa's en mama's hun camera in de aanslag nemen om de kids uit te zwaaien die met een VIP-bus naar Hilversum vertrekken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *