Cultuurmenu 2019-2020

"Wat je zegt ben je zelluf "

Elk jaar biedt KiCK Oude IJsselstreek een Cultuurmenu aan voor de basisscholen in de Oude IJsselstreek. Ook in het seizoen 2019-2020 is dat het geval. Dit jaar staat Media centraal en is de samenwerking gezocht met Stichting Gekkoo en Het Tweede Bedrijf. We willen kinderen structuur en middelen aanreiken om zich van zichzelf bewust te worden, zich te uiten en zich te ontwikkelen. Met het Cultuurmenu Media willen we de nieuws-gierigheid van de leerkrachten en leerlingen prikkelen. Wat houdt jullie in de verschillende groepen bezig en hoe zou je die informatie willen delen binnen de school? *)

Hoe gaan we te werk ?

We brengen in dit Cultuurmenu de volgende projecten binnen de school:

  1. een aantal hogedrukpan-workshops binnen de KiCK-off op 25 september en 2 oktober 2019 voor leerkrachten die hen in korte tijd bijschoolt over wat in de wereld van Media te koop is. 
  2. professionals in de klas die op elk van de vier niveau’s op praktische en artistieke wijze met de kinderen aan de slag gaan.
  3. professionele ‘journalisten’ die groep 7 en 8 begeleiden om hun redactionele kunst en kunde naar een praktisch niveau te tillen zodat er concreet Caleidoscopen per school ontstaan.
  4. ludieke perspolitie, die controleert of dat wat naar buiten gebracht wordt ook het daglicht mag aanschouwen…
  5. afsluitend reikt de perspolitie een aantal prijzen uit aan die redacties die met hun Caleidoscoop qua vorm en inhoud een voorbeeldfunctie zouden kunnen vervullen.