Parashoot

PARASHOOT
een pakketje uit de lucht

‘PARASHOOT’ is een educatief en avontuurlijk project voor kinderen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Stichting KiCK Oude IJsselstreek heeft dit project in het kader van 75 jaar vrijheid en geïnspireerd op de zevendelige filmcyclus van stichting De Moezeköttel laten ontwikkelen.

In de Tweede Wereldoorlog verongelukten binnen de grenzen van de toenmalige gemeente Gendringen negen geallieerde vliegtuigen. Binnen dit project gaan de kinderen in groepjes op zoek naar de zeven crashlocaties van deze vliegtuigen en ontdekken ze op avontuurlijke wijze wat er zich destijds heeft afgespeeld.  Maar eenvoudig is het niet… de informatie kan alleen door actief speurwerk op onbegaande paden worden achterhaald.

‘PARASHOOT’ is een actief en avontuurlijk speurspel waar samenwerking en geografische oriëntatie belangrijke ingrediënten zijn. Met een routekaart en een kompas gaan de kinderen in groepjes op weg. 
Op de plaats van de crash is een acteur (m/v) aanwezig om zijn/haar verhaal aan de kinderen te vertellen. Dit verhaal is gekoppeld aan de betreffende film van de crash en dit filmpje wordt daar ook vertoond.

Parashoot is tot stand gekomen in samenwerking met theaterbedrijf Het Tweede Bedrijf en theaterfabriek Gekkoo. Financieel mogelijk gemaakt door het coöperatiefonds van de RABOBANK, het Prins Bernhardfonds, De Moezeköttel en de gemeente Oude IJsselstreek

Parashoot en Corona

Scholen konden deelnemen in de maanden maart en april rondom alle festiviteiten van 75 herdenken en vieren. Het project zou worden afgesloten met voor alle basisschoolleerlingen het "bevrijdingsconcert" van de bevrijdingsband in het openluchttheater Engbergen, Helaas heeft maar één school het project kunnen uitvoeren, waarna Parashoot door het coronavirus helemaal moest stoppen.

Parashoot is echter zo ontwikkeld dat het een duurzaam project is en dat betekent dat vanaf komend schooljaar scholen weer kunnen inschrijven. Scholen zullen tijdig hierover benaderd worden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *